Ontharingen met hars

Je kan bij ons ook terecht voor epilaties met hars.

Hoe werkt het?
– we gaan m.b.v. warme hars en katoenen strips de haartjes samen met de haarwortel uittrekken. Dit doen we door eerst de hars in dezelfde richting als de haartjes aan te brengen en vervolgens met onze katoenen strips in de tegenovergestelde richting de haartjes uit te trekken.

Wat zijn de gevolgen?
– er zijn geen nadelen aan ontharen met hars. Integendeel, iemand die veel harst, gaat snel merken dat de haartjes dunner worden en minder snel gaan terug groeien.
Let wel op met zonnebank. We raden aan om toch zo een 3tal dagen na het harsen niet onder de zonnebank te komen.

Moet ik ergens op letten?
– ja, voor dat je je laat ontharen, mag je je lichaam niet insmeren met crèmes of olie of dergelijke want dan komt de hars niet goed mee.

Definitief ontharingen

De haargroei is veschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.
Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:
1. Actieve groei of anagene fase: van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85 % in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
2. Regressieve fase of catagene fase: periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase. Het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.
3. Rustfase of telogene fase: periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.
De Epil flach werkt in op de pigmentatie of melanine in de haren en is dus meest actief in de anagene fase.
Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat men meer dan 1 behandeling moet ondergaan voor men kan spreken van een volledige ontharing.